Wat is er de aankomende weken te doen in Scheveningen

Ma 25 Jul Di 26 Jul Wo 27 Jul Do 28 Jul Vr 29 Jul Za 30 Jul Zo 31 Jul Ma 01 Aug Di 02 Aug Wo 03 Aug Do 04 Aug Vr 05 Aug Za 06 Aug Zo 07 Aug Ma 08 Aug Di 09 Aug Wo 10 Aug Do 11 Aug Vr 12 Aug Za 13 Aug Zo 14 Aug Ma 15 Aug Di 16 Aug Wo 17 Aug Do 18 Aug Vr 19 Aug Za 20 Aug Zo 21 Aug Ma 22 Aug Di 23 Aug Wo 24 Aug Do 25 Aug Vr 26 Aug Za 27 Aug Zo 28 Aug

Grote of bijzondere evenementen in Scheveningen 2016

maandag 25 Juli t/m zondag 31 Juli

Sport1 Open

De Mets Tennisbanen vormen het alom vertrouwde decor van het internationale Challenger toernooi in Scheveningen. De Challenger, die vroeger bekend stond als Siemens Open en The Hague Open, heeft zijn bestaansrecht meer dan genoeg bewezen. Ook het internationale tenniscircuit is daarvan doordrongen.

Locatie: Mets Tennisbanen Berkenbosch Blokstraat 20

Meer info

zaterdag 06 Augustus

Schollenpop Scheveningen

Schollenpop is een gratis toegankelijk popfestival op het Zuiderstrand in Scheveningen.

Locatie: Zuiderstrand

Meer info

vrijdag 12 Augustus t/m zaterdag 13 Augustus

37e Internationale Vuurwerk festival Scheveningen

Diverse landen waaronder ook Nederland strijden om het mooiste vuurwerk. Onder voorbehoud, raadpleeg meer info Per boot

Locatie: links van de Pier.

Tijd: vanaf 21:45 uur

Meer info

vrijdag 19 Augustus t/m zaterdag 20 Augustus

37e Internationale Vuurwerk festival Scheveningen

Diverse landen waaronder ook Nederland strijden om het mooiste vuurwerk. Onder voorbehoud, raadpleeg meer info Per boot

Locatie: links van de Pier.

Tijd: vanaf 21:45 uur

Meer info

zaterdag 20 Augustus

Historisch Festival Scheveningen

Op zaterdag 22 augustus 2015 vond de eerste editie van het Historisch Festival Scheveningen plaats in het oude dorp van Scheveningen. Het festival nam de bezoeker mee op een wandeling door de geschiedenis van Scheveningen met een tiental bekende en minder bekende historische taferelen. Geen droge geschiedenislessen, maar geschiedenis waar je bij betrokken wordt is het motto van de organisatie. En deze insteek bleek een waar succes te zijn. Het nieuwe Scheveningse evenement trok tussen de 16.000 en 20.000 bezoekers. “De geweldige opkomst dit jaar heeft echt al onze verwachtingen overtroffen”, aldus de organisatie. “De vele positieve reacties en de veelvuldige vraag of er volgend jaar weer een historisch festival komt heeft ons doen besluiten om in 2016 het evenement weer op poten te zetten.” De tweede editie van het Historisch Festival Scheveningen vindt plaats op zaterdag 20 augustus 2016 van 11.00 tot 17.00 uur in het historisch hart van Scheveningen.

Locatie: Scheveningen-Dorp

Tijd: vanaf 10:30 uur

Meer info

zondag 28 Augustus

Shantykoren Festival

Voor de 11e keer wordt het Shantykoorfestival Scheveningen gehouden op de wandelpromenade (tussen Palacestraat en Charlton Beach Hotel). Ook is er dit keer een nieuwe locatie bijgekomen te weten het Kurhausplein Shantykoor Scheveningen Scheveningen Piratenkoor de Stormvogels Emmen De Boezemvrouwtjes Gouderak Shantykoor de Zeekanters Noordwijk Koor Bravour Woerden Zeemanskoor De Torren Lisse Shantykoor 3x Niks Spijkenisse Shantykoor Schiehaven Pijnacker Shantykoor Midscheeps Leidschendam Shantykoor West Zuidwest Gouda Shantykoor de Marconisten Leimuiden Schiedams Shantykoor Stuurloos Schiedam

Locatie: Boelevard en Kurhausplein

Tijd: 11:00 t/m 15:30 uur

Meer info

zondag 04 September

Classic Rally Scheveningen Luxemburg Scheveningen.

De 53e editie van de SLS wordt verreden van donderdag 1 t/m zondag 4 september 2016 en start in Spa en finisht traditiegetrouw op de boulevard van onze beroemde badplaats Scheveningen.

Locatie: Boulevard van Scheveningen

Meer info

zaterdag 10 September

29e Ooievaarsrun

De dag voor de gehandicapten, dan worden ze met luid toeterende vrachtwagens door Den Haag gereden. Altijd ontroerend om te zien Altijd op de tweede zaterdag in september.

Locatie: vanaf Zichtenburg naar Scheveningen-Haven (Visafslag)

Meer info

zaterdag 24 September t/m zondag 25 September

Internationaal Vlieger Festival

Het Vliegerfestival zal worden gehouden op 24 en 25 september 2016 op het strand van Scheveningen.

Locatie: Op het strand

Meer info

zaterdag 19 November

Red Bull Knock Out motor-strandrace

Zaterdag 19 november 2016 wordt het strand van Den Haag (Scheveningen) weer het decor van de zwaarste strandrace ter wereld: Red Bull Knock Out. Red Bull Knock Out is dit jaar één racedag: met kwalificaties én de finale op zaterdag. Dus een nog zwaardere race voor de deelnemers en voor de bezoekers een complete dag met motocrossspektakel. De technische keuring van de motoren vindt op vrijdag plaats. Deelnemers kunnen na de zware racedag overnachten en op zondag rustig vertrekken.

Locatie: Strand

Tijd: 8:00 t/m 18 uur

Meer info

zaterdag 10 December

De Scheveningen Light Walk

10 december 2016 is de 1e Scheveningen Light Walk, de unieke sprookjeswandeling met duizenden lichtjes. Uitverkoop wordt verwacht! Het is een drukte rondom het spectaculaire Scheveningen Light Walk evenement! Niet zo gek, er zijn maar 3.000 kaartjes en iedereen wil mee wandelen. Jong en oud, maar vooral ook expats en lokale bewoners hebben zin in dit unieke lichtevenement. De Scheveningen Light Walk heeft diverse licht-, geluids- en vuuracts, en gaat dwars door Madurodam en Sea Life!

Locatie: Scheveningen

Tijd: 16:20 uur

Meer info

Deze evenementen en wat is er te doen op Scheveningen is onderdeel van Alles over Scheveningen en die omvat: Scheveningen-Haven, Scheveningen-Centrum, Scheveningen-Duinoord, Scheveningen-Duindorp , Scheveningen-Belgisch Park, Scheveningen-Statenkwartier, Straatfotos en Snuffelbeurs

Alle genoemde evenementen en data zijn onder voorbehoud.
Uw evenementen ook hier gratis plaatsen? Vul dan het formulier in, of neem contact op met de webmaster.