Wat is er de aankomende weken te doen in Scheveningen

Maandag 31 Aug Dinsdag 01 Sep Woensdag 02 Sep Donderdag 03 Sep Vrijdag 04 Sep Zaterdag 05 Sep Zondag 06 Sep Maandag 07 Sep Dinsdag 08 Sep Woensdag 09 Sep Donderdag 10 Sep Vrijdag 11 Sep Zaterdag 12 Sep Zondag 13 Sep Maandag 14 Sep Dinsdag 15 Sep Woensdag 16 Sep Donderdag 17 Sep Vrijdag 18 Sep Zaterdag 19 Sep Zondag 20 Sep Maandag 21 Sep Dinsdag 22 Sep Woensdag 23 Sep Donderdag 24 Sep Vrijdag 25 Sep Zaterdag 26 Sep Zondag 27 Sep Maandag 28 Sep Dinsdag 29 Sep Woensdag 30 Sep Donderdag 01 Oct Vrijdag 02 Oct Zaterdag 03 Oct Zondag 04 Oct

Grote of bijzondere evenementen in Scheveningen 2015

zondag 06 September

Proef het Kurhausplein


Laat u verleiden door de smakelijke hapjes van de diverse restaurants op het Kurhausplein

Locatie: Kurhausplein

Tijd: 12:00 t/m 21:00 uur

Meer info

zaterdag 12 September

25 jaar Ooievaarsrun


De dag voor de gehandicapten, dan worden ze met luid toeterende vrachtwagens door Den Haag gereden. Altijd ontroerend om te zien Altijd op de tweede zaterdag in september.

Locatie: vanaf Zichtenburg naar Scheveningen-Haven (Visafslag)

Meer info

zaterdag 12 September

MONUMENTENDAG 12 SEPTEMBER 2015


Zaterdag 12 september exposities Kerkelijk Erfgoed Scheveningen en Oud Scheveningen in de Nieuwe Badkapel aan de Nieuwe Parklaan. In de Kerk is een unieke tentoonstelling te bezichtigen over het “Kerkelijk Erfgoed van Scheveningen.” In deze expositie zal Evert de Niet allerlei foto’s tentoonstellen van de grote verscheidenheid van kerkgebouwen, predikanten en ander kerkelijk leven op Scheveningen. Diverse beelden van de Oude Kerk, Pnielkerk, Immanuelkerk, Nieuwe Kerk, Oude Bethelkerk, Prins Willemkerk, Nieuwe Badkapel, Ichtuskerk, Hennephofkerkje, Thaborkerk , Eben Haezerkerk , Lourdeskerk en St. Antonius Abt. Tevens is er een uitgebreide historische foto-expositie te bezichtigen van Oud-Scheveningen. Beelden van straatgezichten van o.a. Duindorp uit vroegere tijden in het kader van 100 jaar bestaan met Scheveningen Radio, het Eiland met Sleephelling, de Geuzenwijk, het Havenkwartier, het Dorp, Belgisch Park, Badplaats, visserij en klederdrachten. Kortom, vele historische beelden van Scheveningen.

Locatie: Nieuwe Laantjes 120 in Scheveningen

Tijd: 10:00 t/m 16:00 uur

Meer info

zondag 13 September

URBAN HERO OBSTACLE RUN


Op 13 september 2015 is het zover, dan gaat de eerste editie van start van de Urban Hero Obstacle Run Scheveningen! Doe mee aan dit spectaculaire evenement met een uniek Obstacle parcours door een van de mooiste zeehavens en meest geliefde zandstranden welke Europa rijk is “Scheveningen”!

Locatie: Scheveningen haven en strand

Meer info

zaterdag 26 September t/m zondag 27 September

Internationaal Vlieger Festival


Het Vliegerfestival zal worden gehouden op 26 en 27 september 2015 op het strand van Scheveningen.

Locatie: Op het strand

Meer info

zaterdag 26 September t/m zondag 27 September

Surf Expo Scheveningen


Op 26 & 27 September vindt de tweede editie van de International Surf Expo Scheveningen plaats in de voormalige Lourdeskerk te Scheveningen. Scheveningen is dé Surfstad van Noord-Europa en daarmee bij uitstek de plek om het golfsurfen verder op de kaart te zetten. Bezoekers kunnen tijdens dit weekend kennis maken met de nieuwste producten, de nieuwste trends en nieuwe ontwikkelingen binnen de surfbranche. Een evenement waar golfsurfen centraal wordt gezet met stands, een fashionshow, eten & drinken, educatie, workshops, entertainment en muziek.

Locatie: Lourdeskerk te Scheveningen

Tijd: 10:00 t/m 19:00 uur

Meer info

zaterdag 31 Oktober

Scheveningen Keizerstraat Halloweenmarkt


Het al gezellig druk, verschillende monsters lopen door de Keizerstraat en ook de stand-eigenaren maken zich op voor een gezellige dag griezelen. De bezoekers zijn inmiddels ook al aanwezig en de markt stroomt al heerlijk vol. Ter hoogte van Welzijn Scheveningen zullen er de gehele dag verschillende activiteiten plaatsvinden en zelfs aan de inwendige mens is gedacht. Er zijn rookworsten en chips-sticks te krijgen.

Locatie: Keizerstraat

Tijd: 9:00 t/m 21 uur

Meer info

zaterdag 14 November

Intocht Sint Nicolaas


Een dag om alvast naar uit te kijken.

Locatie: Haven van Scheveningen

Tijd: Zie route

Meer info

maandag 23 November

Rabobank Beach Challenge


De editie van 2015 gaat opnieuw van Scheveningen naar Noordwijk en weer terug naar Scheveningen via de duinen en het strand. Wedstrijdrijders en recreatieve mountainbikers kunnen zich uitleven op hetzelfde parcours.

Locatie: Strand en duinen tussen Scheveningen en Noordwijk

Tijd: 10.30 uur Startschot

Meer info

zaterdag 28 November t/m zondag 29 November

Red Bull Knock Out motor-strandrace


Terug van weggeweest, 2008 was het de laatste keer dat we van de motoren op het strand konden genieten. de Red Bull Knock Out motor-strandrace is vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 november op het strand van Scheveningen.

Locatie: Strand

Tijd: 8:00 t/m 18 uur

Meer info

donderdag 31 December t/m vrijdag 01 Januari

Vreugdevuur Scheveningen


Jaarlijks van 27 t/m 31 december vindt er op het Noorderstrand van Scheveningen de opbouw plaats van het Vreugdevuur Scheveningen. Dit is een Scheveningse traditie met als inzet om het hoogste vreugdevuur van Nederland te organiseren. Het vreugdevuur wordt op oudejaarsavond rond middernacht aangestoken en is gratis te bezoeken. Vanaf de boulevard van Scheveningen heeft u een goed uitzicht op dit gigantische vreugdevuur.

Locatie: Noorderstrand

Tijd: 24:00 uur

Meer info

vrijdag 01 Januari

Unox Nieuwjaarsduik


Om 12:00uur springen weer duizenden mensen het koude water in.

Locatie: Links naast de Pier

Tijd: 12:00 uur

Meer info

zondag 06 Maart

City-Pier-City Loop


Op zondag 6 maart 2016 vindt de 41e editie plaats van de ABN AMRO CPC Loop Den Haag. Dit traditionele familie-evenement in Den Haag trekt jaarlijks tienduizenden deelnemers en bezoekers. De online inschrijving voor de CPC Loop Den Haag is geopend.

Locatie:

Tijd: vanaf 11:00 uur

Meer info

Deze evenementen en wat is er te doen op Scheveningen is onderdeel van Alles over Scheveningen en die omvat: Scheveningen-Haven, Scheveningen-Centrum, Scheveningen-Duinoord, Scheveningen-Duindorp , Scheveningen-Belgisch Park, Scheveningen-Statenkwartier, Straatfotos en Snuffelbeurs

Alle genoemde evenementen en data zijn onder voorbehoud.
Uw evenementen ook hier gratis plaatsen? Vul dan het forumulier in, of neem contact op met de webmaster.