Wat is er de aankomende weken te doen in Scheveningen

Woensdag 07 Oct Donderdag 08 Oct Vrijdag 09 Oct Zaterdag 10 Oct Zondag 11 Oct Maandag 12 Oct Dinsdag 13 Oct Woensdag 14 Oct Donderdag 15 Oct Vrijdag 16 Oct Zaterdag 17 Oct Zondag 18 Oct Maandag 19 Oct Dinsdag 20 Oct Woensdag 21 Oct Donderdag 22 Oct Vrijdag 23 Oct Zaterdag 24 Oct Zondag 25 Oct Maandag 26 Oct Dinsdag 27 Oct Woensdag 28 Oct Donderdag 29 Oct Vrijdag 30 Oct Zaterdag 31 Oct Zondag 01 Nov Maandag 02 Nov Dinsdag 03 Nov Woensdag 04 Nov Donderdag 05 Nov Vrijdag 06 Nov Zaterdag 07 Nov Zondag 08 Nov Maandag 09 Nov Dinsdag 10 Nov

Grote of bijzondere evenementen in Scheveningen 2015

vrijdag 30 Oktober

Presentatie Hundertwasser aan Zee


Als het maar geen rechte lijn wordt…. Een nieuwe kijk op de Scheveningsche kustlijn. Om het gedachtegoed van Friedensreich Hundertwasser uit te dragen worden presentaties, lezingen en discussies georganiseerd. Woensdag 30 september 2015 in Muzee Scheveningen, Neptunusstraat 90 – 92 Aanvang 20 uur. Lezing door drs. Katja Weitering, artistiek directeur van het Cobra Museum voor Moderne Kunst te Amstelveen, de relatie tussen de beeldende kunst van Hundertwasser en zijn architectuur. Na de pauze een pecha – kucha presentatie over de bouwwerken van Hundertwasser met een discussie na. De kunstwedstrijd Hundertwasser aan Zee is landelijk, op meerdere plaatsen wordt in overleg met opleidingen o.a. Centra voor Beeldende Kunst een presentatie verzorgd door leden van het Comité van Aanbeveling en andere specialisten. Binnenkort worden de locaties op website www.hundertwasseraanzee.nl bekend gemaakt met data, tijdstippen en de sprekers. Toegang tot de presentaties is gratis maar niet vrijblijvend, aanmelden via het aanmeldformulier onder presentaties.

Locatie: Muzee Scheveningen

Tijd: 20:00 uur

Meer info

zaterdag 31 Oktober

Scheveningen Keizerstraat Halloweenmarkt


Het al gezellig druk, verschillende monsters lopen door de Keizerstraat en ook de stand-eigenaren maken zich op voor een gezellige dag griezelen. De bezoekers zijn inmiddels ook al aanwezig en de markt stroomt al heerlijk vol. Ter hoogte van Welzijn Scheveningen zullen er de gehele dag verschillende activiteiten plaatsvinden en zelfs aan de inwendige mens is gedacht. Er zijn rookworsten en chips-sticks te krijgen.

Locatie: Keizerstraat

Tijd: 9:00 t/m 21 uur

Meer info

donderdag 05 November t/m zondag 08 November

Glow in the dark Beachvolleybal Marathon


De Glow in the dark Beachvolleybal Marathon wordt gespeeld in het Indoor Beach Centrum Lindobeach in Scheveningen die het hele jaar door een temperatuur heeft van 24 graden. De netten, ballen en velden worden opgelicht door middel van blacklight lampen. De deelnemers krijgen glow-verf om zichzelf zichtbaar te maken op het veld. Een toernooi in het donker. Sportief, gezellig en een keer heel wat anders! Ook dit jaar zijn er weer verschillende toernooien waar je jezelf voor kunt inschrijven. Verspreid over 4 dagen zullen er 10 toernooien worden gespeeld voor young professionals, scholieren, bedrijven, expats, individuen, etc. Wacht niet te lang, want vol is vol! Voor meer uitgebreide informatie en speelschema van de toernooien zie onze website

Locatie: Indoor Beach Centrum Lindobeach in Scheveningen

Tijd: 19:00 uur

Meer info

zaterdag 14 November

Intocht Sint Nicolaas


Een dag om alvast naar uit te kijken.

Locatie: Haven van Scheveningen

Tijd: Zie route

Meer info

maandag 23 November

Rabobank Beach Challenge


De editie van 2015 gaat opnieuw van Scheveningen naar Noordwijk en weer terug naar Scheveningen via de duinen en het strand. Wedstrijdrijders en recreatieve mountainbikers kunnen zich uitleven op hetzelfde parcours.

Locatie: Strand en duinen tussen Scheveningen en Noordwijk

Tijd: 10.30 uur Startschot

Meer info

zaterdag 28 November t/m zondag 29 November

Red Bull Knock Out motor-strandrace


Terug van weggeweest, 2008 was het de laatste keer dat we van de motoren op het strand konden genieten. de Red Bull Knock Out motor-strandrace is vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 november op het strand van Scheveningen.

Locatie: Strand

Tijd: 8:00 t/m 18 uur

Meer info

donderdag 31 December t/m vrijdag 01 Januari

Vreugdevuur Scheveningen


Jaarlijks van 27 t/m 31 december vindt er op het Noorderstrand van Scheveningen de opbouw plaats van het Vreugdevuur Scheveningen. Dit is een Scheveningse traditie met als inzet om het hoogste vreugdevuur van Nederland te organiseren. Het vreugdevuur wordt op oudejaarsavond rond middernacht aangestoken en is gratis te bezoeken. Vanaf de boulevard van Scheveningen heeft u een goed uitzicht op dit gigantische vreugdevuur.

Locatie: Noorderstrand

Tijd: 24:00 uur

Meer info

vrijdag 01 Januari

Unox Nieuwjaarsduik


Om 12:00uur springen weer duizenden mensen het koude water in.

Locatie: Links naast de Pier

Tijd: 12:00 uur

Meer info

zondag 06 Maart

City-Pier-City Loop


Op zondag 6 maart 2016 vindt de 41e editie plaats van de ABN AMRO CPC Loop Den Haag. Dit traditionele familie-evenement in Den Haag trekt jaarlijks tienduizenden deelnemers en bezoekers. De online inschrijving voor de CPC Loop Den Haag is geopend.

Locatie:

Tijd: vanaf 11:00 uur

Meer info

Deze evenementen en wat is er te doen op Scheveningen is onderdeel van Alles over Scheveningen en die omvat: Scheveningen-Haven, Scheveningen-Centrum, Scheveningen-Duinoord, Scheveningen-Duindorp , Scheveningen-Belgisch Park, Scheveningen-Statenkwartier, Straatfotos en Snuffelbeurs

Alle genoemde evenementen en data zijn onder voorbehoud.
Uw evenementen ook hier gratis plaatsen? Vul dan het forumulier in, of neem contact op met de webmaster.