Bakken Bijgerechten Diversen aardigheden Hapjes & Amuse Hoofdgerechten Kruiden Maten en gewichten Nagerechten Pasta's Salades Sauzen Soepen Stampotten Vis Vlees Voorgerechten Whisky Wijn Wokken

Beschikbaar gesteld door Hans

Pasta met truffels

Pasta met truffels

Ingrediënten


Truffel olie Klein potje truffelsaus (Jumbo) 250 gr. Tagliatelle 250 gr Champignons 1/3 van een pakje gerookte spekjes (60 gr.) 1 1/2 dikke plak ham 250 ml. Kookroom 100 gr versgeraspte jong belegen kaas Versgemalen peper Zout

Bereiding


Snij de champignons in plakjes Snij de dikke plakken ham in vierkante blokjes van 4 mm. Koop de Tagliatelle in kokend water met een snufje zout in 6 min. gaar en giet deze af. Bak de champignons met de spek aan in een schuitje truffel olie en doe op het laatst de ham blokjes er bij, op smaak brengen met peper en zout. Giet de truffelsaus en 200ml kookroom er bij en 1/3 deel van de geraspte kaas en breng alsnog op smaak met wat peper en zout en misschien nog wat kookroom. Opdienen op een warm bord met de overgebleven geraspte kaas er over heen.

Extra info


Ik vond met kleine kipgehakt balletjes er wel lekker bij. Lyda vond het goed zo.