Bakken Bijgerechten Diversen aardigheden Hapjes & Amuse Hoofdgerechten Kruiden Maten en gewichten Nagerechten Pasta's Salades Sauzen Soepen Stampotten Vis Vlees Voorgerechten Whisky Wijn Wokken
Basilicum Basilicum Vers en gedroogd
BieslookBieslook Vers of gedroogd. Sterft in de winter af en komt in het voorjaar weer op. Geeft ook leuke bloementjes.
DilleDille Vers of gedroogd
GemberGember Vers of gedroogd
KaneelKaneel Kaneel (kassie) gemalen A kwaliteit Toelaatbare dagelijkse inname De Europese Voedselveiligheid Autoriteit (EFSA) heeft een toelaatbare dagelijkse inname (TDI) voor coumarine vastgesteld van 0,1 milligram per kilo lichaamsgewicht Het grootste verschil tussen onze Kaneel Kassie (cinnamomum cassia) en de Ceylon kaneel is dat het gehalte coumar
KorianderKoriander Vers of droog
NootmuskaatNootmuskaat Gemalen nootmuskaat voor zoete en hartige gerechten Gemalen nootmuskaat is een oude en wereldwijd bekende specerij die in zowel zoete als hartige gerechten gebruikt kan worden. Nootmuskaatpoeder is afkomstig van de nootmuskaatboom, welke in tropische, regenachtige kustgebieden voorkomt. Indonesië geldt als grootste productiecentrum ter wereld. De
OreganoOregano Oregano, ook bekend als wilde marjolein bij kruidenliefhebbers, is een aromatisch kruid dat opvalt door zijn olijfgroene bladeren en paarse bloesems. Dit kruid, dat deel uitmaakt van de lamiaceaefamilie, is nauw verwant aan andere bekende kruiden zoals munt, tijm, marjolein, basilicum en lavendel. Oregano wordt niet alleen gewaardeerd om zijn cu
PeperPeper Gemalen of korrels
PeterseliePeterselie Vers of gedroogd
PimentPiment Specerij met verschillende namen Piment is ook wel bekend onder de naam Jamaicapeper, pimentbes, pimento, allspice, nagelpeper of nagelruis. Piment is een plant en specerij uit Midden-Amerika en West-Indië. Piment heeft een aroma van kruidnagel, peper, kaneel en nootmuskaat. De smaak is vrij zacht en minder pittig dan zwarte of witte peper. Is
Rode PeperRode Peper Hoop hem binnen over te kunnen houden.
RozemarijnRozemarijn Een van de weinige plantjes die je kan overhouden
selderijbladselderijblad Ons selderijblad gesneden heeft een heerlijk frisse, hartige en sterk aromatische smaak. Het wordt vaak vergeleken met peterselie, maar heeft een sterkere smaak en de smaak gaat minder snel verloren. Selderijblad wordt in Nederland veel gebruikt in soepen, stamppotten en vleesgerechten. Waar gebruik jij selderijblad voor? Wat is bladselderij gesne
TijmTijm Zo gezond is tijm Rond deze tijd kun je nog net genieten van de prachtige lilakleurige en lichtroze bloempjes van misschien wel het állerberoemdste kruid in je tuin: tijm. Je kunt er geweldig mee koken en het heeft tig gezonde eigenschappen. Welke zijn dat? De botanische naam van tijm – Thymus – is waarschijnlijk afkomstig van het Grieks
1601 gebrukers die samen 213 recepten hebben geplaatst waarvan zij er 63 laten zien | Contact