Bakken Bijgerechten Diversen aardigheden Hapjes & Amuse Hoofdgerechten Kruiden Maten en gewichten Nagerechten Pasta's Salades Sauzen Soepen Stampotten Vis Vlees Voorgerechten Whisky Wijn Wokken

Beschikbaar gesteld door therese vollebregt

Nigella's kalkoen in badje

Nigella's kalkoen in badje

Ingrediënten


Dit recept is een badje waarin je een kalkoen een nacht laat trekken om hem super mals te laten worden. Je vult een bak of grote pan met water, dompel hierin de kalkoen, zodat hij onder water staat. Voeg de volgende ingrediƫnten toe: Kruidnagel, karwijzaad, steranijs, mosterdzaad, pimentbolletjes, kaneel, half pak zout, suiker, ahornsiroop of honing, 2 a 3 uien, gember, sinaasappel, peterselie? wrijf de kalkoen hier af en toe mee in en laat hem zo een nachtje in bad trekken. Dan andere dag, droogdeppen en in braadslee met boter en honing of maple-siroop in oven langzaam garen.Eventueel naar smaak nog afkruiden. Voor een grote kalkoen zo'n 2 en half uur van 140 graden opvoeren tot 180 graden. (In voorverwarmde oven) Wel regelmatig met braadvocht bedruipen. TOT HIJ GAAR IS. EET SMAKELIJK!