Bakken Bijgerechten Diversen aardigheden Hapjes & Amuse Hoofdgerechten Kruiden Maten en gewichten Nagerechten Pasta's Salades Sauzen Soepen Stampotten Vis Vlees Voorgerechten Whisky Wijn Wokken

Beschikbaar gesteld door Hans

Whiskeysaus

Whiskeysaus

Ingrediënten


10 delen Slagroom 1 deel Mayonaises Op kleur brengen met Tomatenketchup (glase flesje) Op smaak Whiskey toevoegen Op smaak Peper uit de molen

Bereiding


Klop de slagroom flink stijf. Meng de Mayonaises er door voeg er een klein scheutje tomatenketchup bij en roer het even door voeg meer tomatenketchup bij totdat hij mooi op kleur is zoals whiskysaus behoort te zijn. Breng de saus met whiskey op smaak maar begin met een heel klein beetje 1 eetlepel bv en voeg al proevend meer whiskey toe. Daarna op smaak brengen met wat peper.

Extra info


Met 250 ml Slagroom 200 ml Mayonaises 100 a 125 ml Tomatenketchup 50 a 100 ml Whiskey maak je 1 liter saus