Bakken Bijgerechten Diversen aardigheden Hapjes & Amuse Hoofdgerechten Kruiden Maten en gewichten Nagerechten Pasta's Salades Sauzen Soepen Stampotten Vis Vlees Voorgerechten Whisky Wijn Wokken

Beschikbaar gesteld door Hans

selderijblad

selderijblad

Ingrediënten


Ons selderijblad gesneden heeft een heerlijk frisse, hartige en sterk aromatische smaak. Het wordt vaak vergeleken met peterselie, maar heeft een sterkere smaak en de smaak gaat minder snel verloren. Selderijblad wordt in Nederland veel gebruikt in soepen, stamppotten en vleesgerechten. Waar gebruik jij selderijblad voor? Wat is bladselderij gesneden? Onze bladselderij komt van de Apium Graveolens var. Secalinum, ofwel de snijselderij plant. Je kunt selderijblad ook wel herkennen als snijselderij, bosselderij of struikselderij. De plant is familie van de bleekselderij en knolselderij maar wordt echt gezien als kruid en niet als groente. Deze smaakmaker is pittig, fris en hartig tegelijk en je kunt deze het beste vergelijken met peterselie. Is selderijblad gezond? Is gesneden selderij gezond voor je? Selderijblad is gezond doordat het veel vitamines bevat. Zo krijg je naast een lekkere aromatische smaak ook veel vitamine B6, vitamine B11, mangaan en vitamine C binnen. Zo denk je bij het eten van gesneden selderij ook direct aan je lichaam. Deze vitamines zorgen er onder meer voor dat je een betere weerstand krijgt. Maar denk ook aan het vrijmaken van energie uit voeding en het behoud van sterke botten.

Extra info


https://www.vanbeekumspecerijen.nl/nl/selderijblad-gesneden.html