Bakken Bijgerechten Diversen aardigheden Hapjes & Amuse Hoofdgerechten Kruiden Maten en gewichten Nagerechten Pasta's Salades Sauzen Soepen Stampotten Vis Vlees Voorgerechten Whisky Wijn Wokken

Beschikbaar gesteld door Hans

Kaneel

Kaneel

Ingrediënten


Kaneel (kassie) gemalen A kwaliteit Toelaatbare dagelijkse inname De Europese Voedselveiligheid Autoriteit (EFSA) heeft een toelaatbare dagelijkse inname (TDI) voor coumarine vastgesteld van 0,1 milligram per kilo lichaamsgewicht Het grootste verschil tussen onze Kaneel Kassie (cinnamomum cassia) en de Ceylon kaneel is dat het gehalte coumarines bij Kassie ongeveer 2g tot 5g bevat per kilo en Ceylon kaneel maar ca. 0,015g coumarines bevat. Daardoor is de echte Ceylon kaneel zachter en milder van smaak dan Kassie. De pijpjes van de Kassie kaneel zijn vaak wat dikker en de pijpjes zijn wat holler. Kaneel heeft een heerlijk warme en zoete smaak, die goed past bij zowel zoete als pittige gerechten. Maar kaneel is niet alleen een smaakvolle toevoeging aan de maaltijd; een halve theelepel kaneel bevat evenveel antioxidanten als een bakje aardbeien (probeer ze eens samen!) en het heeft het hoogste gehalte aan antioxidanten van alle kruiden. Kaneel is van oudsher bekend om zijn stimulerende werking op ademhaling, bloedcirculatie en spijsvertering. Kaneel is een in de keuken gebruikte specerij. Het bestaat uit de binnenbast van de scheuten van de kaneelboom, (Cinnamomum verum, synoniem: Cinnamomum zeylanicum). Er bestaan vele varianten, maar de belangrijkste zijn de Ceylonkaneel en de cassia of kassie (Cinnamomum aromaticum, synoniem: Cinnamomum cassia). Cassia is wat branderiger en zoeter dan Ceylonkaneel. Kaneel wordt in stokjes verkocht. Het kaneelpoeder dat in de keuken wordt gebruikt bestaat meestal uit gemalen cassia waar soms wat gemalen kaneel aan toegevoegd is. Kaneelpoeder. Kaneel wordt meestal gebruikt als smaakmaker in zoete gerechten, zoals appelmoes of stoofperen, en in vele soorten gebak. Warme rijst met boter, suiker en kaneel is in sommige gezinnen een door kinderen zeer gewaardeerd dessert. Traditioneel wordt kaneel ook in snoep gebruikt, bijvoorbeeld in kaneelstokken, die op de kermis nog wel verkocht worden. Kaneel wordt sinds het eind van de twintigste eeuw ook gebruikt als smaakmaker in thee of koffie.

Extra info


https://www.dekruidenbaron.nl/kaneel-gemalen-a-kwaliteit.html